Luksuzni satovi – zalog ili otkup 1

LUKSUZNI SAT – ZALOG ILI OTKUP

Želite li prikupiti dodatna novčana sredstva za svoje potrebe, jasan izbor je zalog ili otkup vrijednog predmeta, kao što je vaš luksuzan sat. Postoje brojne mogućnosti kada je u pitanju dobivanje novca za vaš sat. Dvije od najčešćih opcija su zalog ili prodaja.

Izbor koji ste napravili kada je u pitanju zalog ili prodaja luksuznog
sata, ovisi o tome koliko trebate novaca i kolika je vaša
sentimentalana vrijednost prema predmetu. Kada razmišljate o prodaji ili zalogu vašeg sata, važno je upoznati mogućnosti, tako da možete donjeti ispravnu odluku.

 

SAT – ZALOG

Koje su prednosti zaloga u odnosu na otkup?

Razmislite da je zalog vašeg sata kao vrsta zajma, a ne tradicionalna prodaja. Kada donesete vrijedan predmet u zalagaonicu, besplatno će se procijenit vrijednost vašeg predmeta na temelju procijenjene procjenitelja i stručnih suradnika zalagaonice. Dok je predmet u zalogu, zalagaonica čuva vaš predmet u bankovnom sefu, a daje vam u zajam novčana sredstva prema procjenjenoj vrijednosti predmeta. Kada ste u poziciji da vratite zajam, predmet koji vam čuva zalagaonica postaje ponovo vaš tj. vraća se njegovom vlasniku.

Prednosti: Budući da je predmet bio privremeno čuvan od strane zalagaonice, ako ste u mogućnosti vratiti zajam, onda se predmet vraća natrag vama. To čini zalog luksuznog sata jednostavno rješenje ako tražite kratkoročno financiranje i ako vaš predmet ima sentimentalnu vrijednost za vas. Jedna od glavnih pozitivnih strana zaloga, uspoređujući sa kreditima banke, je ta da zalog niste dužni vratiti. Nitko vas ne zove i ne opterećuje povratom, kamate ne postoje te nema nikakve bojazni od promjene valutnog tečaja ili slično. Ukoliko predmet ostavite u zalagaonici nakon isteka roka za povrat, predmet se stavlja u prodaju i dalje je briga zalagaonice na koji način če namiriti svoj zalog.

SAT – PRODAJA

Koje su prednosti u odnosu na zalog?

Otplata zaloga može biti stresna, pogotovo ako realno i dalje budete u financijskim poteškoćama nakon primanja novčanih sredstava od zaloga a želite vratiti svoj predmet. Iako se možda  teško odvojate od sata, sentimentalno ste vezani za sat, olakšanje je neusporedivo kada postoji mogućnost stabilnog financijskog stanja.

Osim toga, dobit ćete konkurentniju ponudu za otkup sata nego za zalog sata. Procjenitelj će točno procijeniti i vrednovati vaš luksuzni predmet na temelju trenutnog tržišta. Zalagaonica u suradnji sa procijeniteljima nudi stručnu procjenu i konkurentnu ponudu za vaš luksuzni sat.

 

 

 

 

RAZLOZI ZA ZALOG ILI PRODAJU SATA U ZALAGAONICI

Mi u zalagaonici, razumijemo poslovanje procjene i prodaje luksuznih satova. S našim stručnim procjeniteljima za vaš luksuzni sat, možemo ponuditi brz, siguran i diskretan proces procjene, otkupa i zaloga. Glavni razlog prodaje sata u zalagaonici je isplata novaca na licu mjesta. Nakon procjene sata, isplata novaca klijentu odvija se na licu mjesta te klijent ne mora čekati kupca ili se nalaziti sa kupcima preko oglasnika.